Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

“MOESMEESTERS” Tuinieren met kinderen doorheen de seizoenen

7 maart vanaf 09:30 tot 12:30

50 Letskes

Ben jij graag buiten en zit je graag met je handen in de aarde? Vind je het fascinerend hoe de kringloop van de natuur werkt en hoe de mens in harmonie met de natuur kan leven?
Dan schuilt in jou misschien een echte tuinman of -vrouw! Kom bij ons het plezier van tuinieren ontdekken in 1 of enkele sessies. Wil jij liever oogsten wat je gezaaid hebt en jouw plantjes het hele jaar lang blijven opvolgen en verzorgen? Schrijf je dan in voor alle 6 sessies en word een echte MOESMEESTER!

Misschien ben jij wel een meester, juf of jeugdwerker met groene vingers en wil jij graag je liefde voor de moestuin doorgeven aan de kinderen/jongeren waar jij mee werkt? Ook jij kan deze cursus komen volgen!

Per activiteit zijn er twee delen: enerzijds meedoen bij de tuintaken volgens het seizoen (zaaien, planten, oogsten,…) en anderzijds het maken van eigen creaties die erbij passen. De activiteiten gaan door op zaterdagvoormiddag van 9u30 -12u30 (tenzij anders vermeld).

Kinderen en jongeren vanaf het 2e leerjaar tot en met 15 jaar zijn welkom om mee te doen.
Per sessie betaal je € 8 of 50 letskes en wanneer je voor de hele reeks inschrijft, ontvang je korting en betaal je € 30 of 180 letskes. Je betaalt op de eerste dag dat je aanwezig bent.
Je kan ook met vrijetijdscheques van de gemeente betalen. Mensen met verhoogde tegemoetkoming kunnen deze cheques aan 50% aankopen (www.gemeentemol.be of www.balen.be).

Reserveer uw plaats via www.TransitieMolenBalen.be. Je kan daar doorklikken naar het inschrijvingsformulier via
‘inschrijvingsformulier Moesmeesters’ Bij vragen kan je bellen naar 0473 78 00 95.

Eerste sessie: Lente
Langzaamaan worden de dagen weer langer, het licht wint aan kracht. We gaan op stap om de lentebloeiers te ontdekken die kleurrijk & stoer de koude weerstaan. Wie is er allemaal al bezig in de tuin, behalve wij mensen dan? Als je aandachtig kijkt ontdek je vele helpertjes…
We plukken lentekruiden om in een lekkere pannenkoek te verwerken en kijken wat we al kunnen zaaien. Wat een mooie lentedag!

Gegevens

Datum:
7 maart
Tijd:
09:30 tot 12:30
Kosten:
50 Letskes

Organisator

Transitie Mol en Balen – LZ177
E-mail:
info@transitiemolenbalen.be
Website:
www.transitiemolenbalen.be

Locatie

Samentuin Warmoes
Stokt tegenover nr 134
Mol, 2400
+ Google Maps