LETS Zandland

De eerste Vlaamse LETS-dag

Op vrijdag 18 november vond in Brussel de eerste Vlaamse LETS-dag plaats, ter gelegenheid van de erkenning van LETS Vlaanderen als socio-culturele vereniging.
Er werd niet zomaar gekozen voor die datum…
18 november wordt immers niet alleen feestdag van het Vlaamse LETSland, maar is ook de nationale feestdag van Letland.
 


Rond 14 uur werden de aanwezigen verwelkomd met o.a. een videoboodschap van 2 dames uit Letland die LETS het allerbeste wensten en vroegen of we in Letland geen LETSgroep konden starten?
 

Peter Zimmerman ondertekent het Charter
Het LETS-Charter werd in naam van onze groep ondertekend door Peter Zimmerman…
 

tekenen-van-de-charter-eric-stuckmann-2klein
Terwijl Peter Vanhoof oplettend toekeek 🙂
 

tekenen-van-de-charter-eric-stuckmann-5klein
Natuurlijk waren er de obligate speeches door Gie Goris, reporter van MO Magazine en uiteraard minister Sven Gatz, Vlaams minister van cultuur.
 

tekenen-van-de-charter-eric-stuckmann-3klein

De afsluitende receptie kreeg – naar aloude LETSlandse traditie – de vorm van een Potluck waarvoor elke LETSgroep taart of gebak voorzien had… Tegelijk bood dit uitgebreid gelegenheid tot kennismaken en contact leggen met vertegenwoordigers van andere LETS-groepen.
 

tekenen-van-de-charter-eric-stuckmann-4klein

(Met dank aan Sabien Meeremans en fotograaf Eric Stuckmann van LETS Oostende)

2 gedachten over “De eerste Vlaamse LETS-dag

  1. Mede dankzij jullie aanwezigheid was deze eerst LETS-dag een succes. Volgend jaar valt 18 november, de LETS-dag dus op een zaterdag. We zullen deze dag dan misschien samen onze Franstalige tegenhangers ( SEL) organiseren.

    Kris Dom
    LETS Vlaanderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deel:

Laatste Berichten

Kamperen in onze samentuin

Onze ‘Warmoes’ zomer tuin in Mol Millegem heeft een aantal kampeerplekken waar de tent kan worden neergezet.Geen drinkwater of elektriciteit.Wel hebben wij een simpele ‘droog’ wc en pompwater en rocketstove. Mooie streek om te wandelen en te fietsen in de buurt. Het is een stilte plek dus niet voor luidruchtige feestjesVoor een vrije bijdrage in letsen  kan

Lees meer »

LETS: Laat Een Tobbe wasgoed Strijken!

Een huishoudelijk type ben ik zeker niet, maar dat betekent ook weer niet dat ik aan alle huishoudelijke klussen een hekel heb.Brood bakken durf ik bijna een hobby noemen, en ook koken doe ik erg graag. En zelfs afwassen is een taak die ik echt niet uit de weg ga. Maar ik heb heel zeker

Lees meer »

Nieuwjaarsfeest 2017

15 januari 2017… De derde zondag van januari… Wie al wat langer lid is van LETS Zandland, weet dat op die dag het LETS-Nieuwjaarsfeest plaatsvindt (ook wel bekend als ‘den Brunch’). De afgelopen jaren zochten we daarvoor een schooltje op, maar dit jaar had de kern een wel erg leuke locatie gevonden. We waren dit

Lees meer »

L.E.T.S: Lokaal Eten en Tuinieren… Samen!

Vandaag wist ik het weer! Dit is waarom ik LETSen zo plezant vind… Na de eerste nachtvorst twee weken geleden zag het er in de serre weer triest uit… De tomatenplanten en de komkommers waren dood, en het was duidelijk dat er weer een ferme klus op me wachtte. Een ferme klus… waar ik behoorlijk

Lees meer »