LETS Zandland

LETS: Laat Een Tobbe wasgoed Strijken!

Een huishoudelijk type ben ik zeker niet, maar dat betekent ook weer niet dat ik aan alle huishoudelijke klussen een hekel heb.
Brood bakken durf ik bijna een hobby noemen, en ook koken doe ik erg graag. En zelfs afwassen is een taak die ik echt niet uit de weg ga.

Maar ik heb heel zeker een top 5 van huishoudelijke werkjes die ik verschrikkelijk vind…

  1. Hemden strijken
  2. Laboschorten strijken (vooral polyester-katoen en te heet gewassen!)
  3. Jurken strijken
  4. Rokken strijken
  5. Al het andere dat geen zakdoek is strijken

Het is dus een kwestie van dat strijkwerk heel goed bijhouden, want anders wordt dat een berg die net zo lastig te beklimmen is als de Everest…
En natuurlijk zijn er van die dagen dat net dát klusje blijft liggen…

Maar dan is er gelukkig LETS…
Toen ik nog niet lang LETSte, kon ik het nauwelijks geloven, maar toch is het echt zo, dat er mensen zijn die zo graag strijken, dat ze dat zelfs spontaan aanbieden!

Geef toe, dat alleen al moet voor hele hordes mensen een reden zijn om op staande voet lid te worden van een LETSgroep. (Ga hiertoe naar ons aanmeldformulier 😉 )

 

Ik hoef dus niet te vertellen, dat ik met enige regelmaat de telefoon pak, om aan een medeLETSer te vragen of die het ziet zitten een mand was voor mij kastklaar te maken…
In ruil daarvoor maak ik een andere LETSer dan wel blij met zelfgebakken brood, een paar potjes kweepeerconfituur, of ga ik ergens helpen in de tuin… En dat zijn dingen die ik wel leuk vind om te doen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deel:

Laatste Berichten

Kamperen in onze samentuin

Onze ‘Warmoes’ zomer tuin in Mol Millegem heeft een aantal kampeerplekken waar de tent kan worden neergezet.Geen drinkwater of elektriciteit.Wel hebben wij een simpele ‘droog’ wc en pompwater en rocketstove. Mooie streek om te wandelen en te fietsen in de buurt. Het is een stilte plek dus niet voor luidruchtige feestjesVoor een vrije bijdrage in letsen  kan

Lees meer »

Nieuwjaarsfeest 2017

15 januari 2017… De derde zondag van januari… Wie al wat langer lid is van LETS Zandland, weet dat op die dag het LETS-Nieuwjaarsfeest plaatsvindt (ook wel bekend als ‘den Brunch’). De afgelopen jaren zochten we daarvoor een schooltje op, maar dit jaar had de kern een wel erg leuke locatie gevonden. We waren dit

Lees meer »

L.E.T.S: Lokaal Eten en Tuinieren… Samen!

Vandaag wist ik het weer! Dit is waarom ik LETSen zo plezant vind… Na de eerste nachtvorst twee weken geleden zag het er in de serre weer triest uit… De tomatenplanten en de komkommers waren dood, en het was duidelijk dat er weer een ferme klus op me wachtte. Een ferme klus… waar ik behoorlijk

Lees meer »

De eerste Vlaamse LETS-dag

Op vrijdag 18 november vond in Brussel de eerste Vlaamse LETS-dag plaats, ter gelegenheid van de erkenning van LETS Vlaanderen als socio-culturele vereniging. Er werd niet zomaar gekozen voor die datum… 18 november wordt immers niet alleen feestdag van het Vlaamse LETSland, maar is ook de nationale feestdag van Letland.   Rond 14 uur werden

Lees meer »