Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Documentaire in Mol: “Return to Eden”

2 maart 2023 vanaf 19:00 tot 20:30

20 Letskes

Documentairemaker Marijn Poels onderzoekt de menselijke drang om ons klimaat, de veiligheid en bij voorkeur anderen te beheersen, balancerend op een flinterdunne lijn tussen regulering en manipulatie.

Er worden vraagtekens gezet achter ‘feiten’ en ontwikkelingen. Nu zijn de klimatologische dogma’s niet meer het onderwerp, maar het gaat nu over de (over-)regulering van planten en dieren in moderne landbouw en natuur-‘bescherming’, en uiteindelijk ook over de regulering van mensen. Dat gaat dan van kleinschalige permacultuur waarbij de wijze van voedsel verbouwen afgekeken is van de werking van natuurlijke ecosystemen, tot de voedselfabriek in Amsterdam waar in een loods zonder daglicht onder 100% beheerste omstandigheden tomaten en andere groentes worden gekweekt. Poels’ sympathie gaat in deze film uiteindelijk uit naar oplossingen voor omgevingsproblemen die een menselijke maat hebben.

In een e-mail schrijft hij: “Die kleinschalige lokale manier is mijn inziens de enige manier om het management te verslaan en risico’s weer toe te mogen laten.”

Neem een kijkje via deze TRAILER: Return to Eden

Schrijf je tijdig in via een mailtje naar dewittewind@telenet.be zodat alvast jouw plaatsje gereserveerd wordt.

Deelname: 20 Letskes, op voorhand over te schrijven! Roger Gorrens: LZ114

Deuren open vanaf 18h30

Gegevens

Datum:
2 maart 2023
Tijd:
19:00 tot 20:30
Kosten:
20 Letskes

Organisator

Roger Gorrens – LZ 114
Telefoon:
0472 81 00 92
E-mail:
roger.gorrens@telenet.be

Locatie

De Witte Wind
Vosstraat 11
Mol, 2400 België
+ Google Maps