Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop: Moesmeesters 3.0 – Tuinieren met kinderen doorheen de seizoenen

19 november vanaf 09:30 tot 12:30

60 Letskes

Ben jij graag buiten en zit je graag met je handen in de aarde? Vind je het fascinerend hoe de kringloop van de natuur werkt en hoe de mens in harmonie met de natuur kan leven? Kom dan het plezier van tuinieren ontdekken in onze mooie samentuin ‘de Warmoes’ in Mol.

Misschien ben jij wel een meester, juf of jeugdwerker met groene vingers en wil jij graag je liefde voor de moestuin doorgeven aan de kinderen/jongeren waar jij mee werkt?

Ook jij kan deze cursus komen volgen!

Tijdens deze activiteit mag je helpen bij tuintaken als zaaien, planten en oogsten, maak je iets creatiefs en smullen we ook van de lekkere oogst.

Vandaag is het thema: integratie = in ons hoofd / op papier duidelijke grenzen of indelingen maar in de natuur veel overgangen / nuancering / afwijking / combinaties, bv is het al winter of nog herfst? onkruid of niet? alles hangt af hoe je het bekijkt, waar en wanneer er iets groeit, hoe het samenhangt in het geheel, relaties maakt het leven levendig (en planten sterk bv symbiose), vele functies door één element, veel elementen voor één functie (bv bestuiving), dank aan ondersteuning op je pad… steen beschilderen? kerst-elfje uit dennenappels? bollen planten? kastanjes poffen? brandnetelsoep?

Gegevens

Datum:
19 november
Tijd:
09:30 tot 12:30
Kosten:
60 Letskes
Evenement Categorie:

Organisator

Transitie Mol en Balen – LZ177
E-mail:
info@transitiemolenbalen.be
Site:
www.transitiemolenbalen.be

Locatie

Samentuin Warmoes
Stokt tegenover nr 134 het Breikes straatje in
Mol, 2400
+ Google Maps