Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Film: the Biggest litle Farm

6 maart 2020 vanaf 20:00 tot 21:30

12 Letskes

Cameraman John Chester en zijn vrouw Molly, banketbakster en foodblogster, nemen een drastische beslissing. Omdat de hond die zij adopteerden de hele dag blaft en zij hierdoor uit hun appartement gezet worden, kopen ze de afgelegen Apricot Lane Farm. De boerderij ligt midden in een gebied van monocultuur en is een kale, dorre plek. Ze willen er, in eenheid met de natuur, een bloeiende boerderij van maken, volledig gebaseerd op het principe van permacultuur. Hiervoor schakelen ze de hulp in van een specialist ter zake, die hen stuurt in het aanleggen van een fruitgaard met meer dan 70 soorten fruitbomen, 200 oogstgewassen en verschillende kuddes dieren. Hoe meer er begint te groeien, hoe meer er geroofd wordt door vogels, coyotes, mollen en slakken. Maar na 7 jaar heeft de natuur zich hersteld en is alles weer in evenwicht.

John brengt de persoonlijke struggle van hem en zijn vrouw zelf in beeld en laat je deelgenoot zijn van hun dromen, maar ook van hun vertwijfeling.

Een inspirerende, bijzonder toegankelijke documentaire die de klimaatproblematiek vanuit een positieve, energieke kant belicht en niet vanuit teloorgang en doemscenario’s.

We organiseren deze voorstelling in het verlengde van de opendeurdag bij CSA-boerderij Het Mosterzaadje

Inkom 2 euro of 12 lets

Gegevens

Datum:
6 maart 2020
Tijd:
20:00 tot 21:30
Kosten:
12 Letskes

Organisator

Transitie Mol en Balen – LZ177
E-mail:
info@transitiemolenbalen.be
Site:
www.transitiemolenbalen.be

Locatie

’t Getouw
Molenhoekstraat 2
Mol, 2400 België
+ Google Maps
Site:
http://www.getouw.be/